KURUMSAL TARİHÇE

KURUMSAL TARİHÇE

27.12.2023 47

Okulumuz, 1911-1912 yıllarıyla başlayan ve Maçka’da değişik yerlerde eğitimini sürdüren okulumuz,1964 yılından itibaren mevcut yerinde 2 kat taş bina olarak eğitim öğretime başlamıştır. Eski binanın yıpranması, eskimesi gibi nedenlerle Maçka Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 12.06.2002 tarih ve 1567 sayılı yazısı, Bayındırlık ve İsyan Müdürlüğünün 15.01.2003 tarih ve 351 sayılı yazısı , İl Daimi Encümeninin 22.01.2003 tarih ve 17 sayılı kararı ile yıktırılmıştır. Yeni okul binası bodrum binası hariç beş kat olarak yapılmıştır. Okulumuz 29 derslikli olup bünyesinde anasınıfları, laboratuvar , bilişim sınıfı , kütüphane , müzik , görsel sanatlar , teknoloji tasarım çalışma bölümleri, özel eğitim sınıfları idari oda , öğretmenler odası,  arşiv , spor odası , harita odası, , kantin , çok amaçlı salon , destek eğitimi odası , zeka oyunları sınıfı, kalorifer dairesi , kömürlük olarak iç mekan alanları bulunmaktadır.

1964 yılından itibaren ilkokul olarak faaliyetine devam eden okulumuz 1997 yılından çıkarılan 4306  sayılı kanun gereği 8 yıllık kesintisiz temel eğitim kanunu ile ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. 11.4.2012 tarih ve 28261 sayılı kanun gereği 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında müstakil ortaokul olarak eğitim öğretim çalışmalarına devam etmektedir.

Okulumuz Maçka’mızın tarihinde köklü bir yere sahip olup üstlendiği misyon ve vizyon gereği başarılı bir geçmişe sahip olup, her geçen yıl çağın gereksinimlerini karşılayacak akademik eğitim performansı göstermeye devam etmektedir. Özellikle SBS, TEOG ve LGS sınavlarında ortaya koymuş olduğumuz grafik oldukça memnuniyet vericidir. İlimizin puanla öğrenci alan okullarının ilk sırasında yer alan Fen Liselerine dereceye girerek öğrenci yerleştirme başarısı elde etmiş, TEOG sınavlarında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak bu vesileyle Türkiye dereceleri de yapan öğrencilerimiz de okulumuzdan mezun olarak bir üst öğrenime yerleştirilmiştir. Aynı azim ve kararlılıkla faaliyetlerimize hiç durmadan devam etmekte gerek hafta sonu kurslarımız gerekse hafta içi etütlerimizle öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktayız. Ayrıca her yıl PYBS sınavları kapsamında sınava başvuran öğrencilerimizin %15-25 aralığındaki öğrencimizde bursluluk sınavını kazanmaktadır. Bu anlamda da tüm sınıf seviyelerinde sınav içeriğine uygun etüt programlarımız da yapılmaktadır.

İlçemizin yetiştirdiği çok üst düzey bürokratlarından, eğitimcilerinden, doktorlarından, sanatçılarından, emniyet mensuplarından, esnaflarından, iş adamlarına varıncaya kadar ülkemize, ilimize ve ilçemize mal olmuş pek çok ünlü okulumuzdan mezun olmuştur. Bu yönüyle yüksek performanslı vizyona sahip bir okuluz.

Sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal pek çok projeye ve başarıya da imza atmış bir okul olma özelliğimizle de ön plana çıkmaktayız. Okul sporları kapsamında voleybol, basketbol, bocce, futsal , dart vs alanlarında il birincilikleri , bölge dereceleri ve ülke finallerine kadar uzanan başarı öykümüz de yadsınamayacak düzeydedir.

4006 bilim fuarı çalışmaları kapsamında okulumuz projeye başvurmuş ve öğrencilerimizi  bu bilim faaliyeti ile de buluşturduk. Ayrıca HOPO başvurumuz olmuş oldukça etkin sosyal faaliyet projelerimiz de olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Öğrencilerimizin ilçemizin kısıtlı imkanlarına rağmen hemen hemen tüm sosyal etkinliklere ve faaliyetlere katılımı sağlanmaktadır.

Sosyal Etkinlikler kapsamında öğrencilerimizi milli ve manevi değerleri yüksek tutmak vatan, bayrak, şehitlerimiz, din ve mukaddesatımız gibi değerlerimize daha fazla sahip çıkma uğruna gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında Çanakkale gezileri düzenlenmiştir.

Kültürel faaliyetler kapsamında Kapadokya gezileri, sinema etkinlikleri, tiyatro gösterileri, müzeler vs pek çok etkinlik yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir.

Okullarda Beyaz Bayrak protokolü kapsamında okulumuz beyaz bayrak sahibi temiz okul, hijyenik okul belgesine sahip olma başarısını da göstermiştir.

 

Okulumuz açıldığından beri düzenli olarak öğrencilerimiz sınavla öğrenci alan fen, anadolu, sosyal bilimler ve proje imam hatip liselerine yerleşmekte ve bursluluk sınavına öğrenci kazandırma başarıları göstermektedir.

 

Uluslararası(e-twinning) , ulusal(Teknofest, TUBİTAK, ÇEDES) ve yerel çapta(Yaşat ki değer bulsun, Eğitimde iyi örnekler, HOPO, Adım zeka işim oyun ve bir çok yerel proje) düzenlenen proje çalışmalarına öğretmen ve öğrencilerimizle düzenli olarak katılım sağlamaktayız.  2020-2021 eğitim öğretim yılında katılmış olduğumuz TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge Birincisi olduk. 2022-2023 eğitim öğretim yılında katılmış olduğumuz TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge ikincisi olduk. Ayrıca okulumuzda 4006-TÜBİTAK Bilim şenlikleri de düzenlenmiştir.

 

İl ve ilçe genelinde düzenlenen sanatsal ve sportif alandaki yarışmalara alanında uzman öğretmenlerimiz öğrencilerimizi hazırlayarak yarışmalara katılmakta, bizleri gururlandıran derecelerle dönmektedirler.

 

Okulumuz 70’i taşımalı, 190 erkek, 191 kız öğrenci olmak üzere toplamda 381 öğrenci ile 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına devam etmektedir.