We are aware for future generations(Gelecek nesiller için farkında ol)

01.03.2022 516

Proje hakkında

Dünyamız bilinçsiz davranışlar yüzünden tehlike altındadır. Hızla artan küresel ısınma etkileri, obezite, salgın hastalıklar vb... Projemizde farklı temalar belirleyerek; gelecek nesillerin farkındalığını artıracak etkinlikler düzenleyerek bilinçli bir nesil için oluşturmayı istiyoruz.

(Our world is in danger because of unconscious behavior. The rapidly increasing effects of global warming, obesity, epidemics, etc... By determining different themes in our project; We want to create a conscious generation by organizing events that will increase the awareness of future generations.)

0 15.12.2021 52

HEDEFLER

-Yaşadığı Dünya'yı sahiplenen ve bunun için gerekli özeni gösteren bir nesil için yol gösterici olmak ve bu özeni göstermek.

-Öğrencilerimize çevre duyarlılığı kazandırmak.

-Öğrenciler arasında empati becerisini geliştirmek.

-Öğrencilerimizin akran grupları ile işbirliği içinde çalışmalarını sağlayarak sosyal beceri ve drama gibi alanlarda gelişmelerini sağlamak.

- Süreç içerisinde öğrenciler farklı web 2.0 araçlarını kullanarak teknolojiyi kullanma becerilerini sağlamak.

-Projemize farklı branşları dahil ederek, disiplinler arası yaklaşımı izleyerek etkinlikler gerçekleştirmek.

- Öğrencilerimizin beceri geliştirme/ürün oluşturma ve bilgisayar kullanma becerilerini geliştirmek.

-Yabancı ortaklarda dahil ederek hem farklı coğrafyaları projemize dahil etmek hem de dil kullanımını ve gelişimini artırmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz kabul edikten sonra diğer ortaklarımızı projemize dahil ederek çalışmalarımızı başlatacağız. Webinar düzenleyerek proje üyelerinin tanışma ve kaynaşmasını sağlayacağız. Projede yapılacak etkinliklerin genel tanıtımını yapıp; süreç çalışmalarının ve işbirlikçi çalışmaların nasıl olacağı hakkında beyin fırtınası yapacağız. Aylık çalışmalar şeklinde bir takvim oluşturacağız.

Logo-afiş-avatar hazırlama-tanıtım etkinlikleri ve ön anketleri yapacağız.

15-12-2021

ARALIK

Sağlıklı yaşam teması içinde alt başlıklar belirlenerek etkinlikler düzenlenecektir. (Obezite, Yerli malı vb)

OCAK

Sağlıklı okul teması içinde alt başlıklar belirlenerek etkinlikler düzenlenecektir.

(COVID19, Hijyen vb)

ŞUBAT

Sağlıklı Dünya teması içinde alt başlıklar belirlenerek etkinlikler düzenlenecektir.

(Küresel ısınma, Buzulların erimesi, nesillerin yok olması vb)

Aylık çalışmalar dışında görev paylaşımları yapılacak ve ortak ürünler oluşturulacaktır. (Blog-sosyal medya hesapları açma, e-kitap/akrostiş/takvim)

Çıktılar

BEKLENEN SONUÇLAR

-Yaşadığı Dünya'yı sahiplenen ve bunun için gerekli özeni gösteren bilinçli bireyler olacaklardır.

-Okulda etkinliklerle kazanılan bilinç yakından uzağa; çevre duyarlılığı kazandıracaktır.

-Öğrencilerin web2.0 araçlarını tanımaları sağlanarak okulda öğrendikleri bilgilerin gerçek hayatta kullanma becerileri gelişecektir.

-Öğrencilerde empati, sorumluluk ve işbirliği becerisi gelişecektir.

-Öğrencilerimizin teknolojiyi doğru kullanmaları sağlanacaktır.

-Ortak ürünler oluştururken birlikte hareket etmeyi öğreneceklerdir.